blogger.com. Diete, Alimentatie sanatoasa, Retete mixuri-diiete sanatoase |Regimuri de slabire Alimentatie sanatoasa,reteta cum scap urgent de kg in plus-dieta !: Diete la copii

Diete la copii


Dieta vegetariană la copii

               Numeroase persoane aleg o dietă vegetariană din motive religioase sau culturale ori se simt mai bine mâncând legume decât carne. În cazul copiilor, multe surse de proteine sunt luate din lapte sau din alte formule de lapte. Cercetătorii dezbat încă şi astăzi, această problemă. Cât de sănătoasă este o dieta vegetariană pentru copii? Copilul ia suficiente proteine dintr-un astfel de regim alimentar? Dar minerale sau vitamine ori calciu? Copii vegetarieni sunt mai sănătoşi?
           O dietă bogată în fructe şi legume conţin numeroase fibre şi sunt scăzute în grăsimi. În acelaşi timp trebuie să fiţi atenţi deoarece legumele şi fructele conţin o cantitate precisă de vitamine şi minerale.
  Există câţiva nutrienţi pe care vegetarienii le iau din alimente acestea sunt:
1. Vitamina B12 este prezentă în ouă, cereale, pâine şi soia.
2. Vitamina D se găseşte în lapte, sucul de portocale, gălbenuşul de ou şi peşte.
3. Calciul înăareşte sistemul osos al copilului. În meniu trebuie să adaugaţi broccoli, cartofi, fasole verde, lapte de soia şi suc de portocale.
4. Fierul este prezent în ouă, fasole uscată, fructe uscate, pâine, orez sau paste.
5. Zincul este luat din germeni de grâu, alune, cereale, fasole uscată şi semninte de dovleac.
6. Proteine se găsesc în ouă, fasole uscată şi alune.

  Dieta vegetariană la noi-născuţi

  Cele mai multe surse de proteine şi de nutrienţi pentru noii-născuţi sunt din lapte şi din formulele de lapte, în special pentru primele şase luni de viaţă. În timpul alăptării copilul beneficiază de multe lucruri; întăreşte sistemul imunitar şi este protejat împotriva infecţiei şi/sau alergiei. De asemenea, odată cu mâncarea acestora trebuie să le administreze alimente bogate în vitamina B12 şi vitamina D. Mai exact o hrană complementară, care va fi introdusă după patru sau şase luni.
Tot după şase luni, bebeluşii încep să mănânce unele alimente solide. Sunt recomandate piure de legume şi fructe. La început copii sunt pretenţioşi la cam la orice produs vegetal.
Cu timpul se poate introduce în meniu brânza, iaurtul sau iaurtul de soia.
   Alimentaţiavegetariană la copilul de un an
  Copii încep să se schimbe când încep să mănânce. După un an, dieta vegetariană nu oferă suficiente vitamine şi minerale. Este important să le acordaţi alte tipuri de cereale.
De asemenea, trebuie să le suplimentaţi alimentaţia cu câteva calorii.
  Meniul vegetarian la preşcolari
  În primii ani, copii tind să mănânce mai puţin.
În acelaşi timp, substanţele nutritive sunt şi ele foarte mici. Un regim alimentar adecvat îl va ajuta să crească şi să se dezvolte armonios.
  Nu administraţi copiilor "tone" de mâncare, deoarece au stomacurile mici. Alimentaţia bogată în fructe, precum avocado, nuci sau seminţe de dovleac, fructe uscate le atribuie calorii sufiente.
  Regimul vegetarian la vârsta pubertăţii şi la adolescenţă
  Atât în perioada pubertăţii, cât şi în cea a adolescenţei meniul este ales cu stricteţe, după   gust sau din diferite motive.
O dietă vegetariană reprezintă pentru adolescenţi este pe deoparte cea mai bună alegere.   Însă, chiar şi cel mai strict meniu al unui adolescent vegetarian are nevoie de nutrienţi şi de fier, zinc, calciu, vitamina D şi vitamina B12.
Unii medici sunt de părere că o dietă numai din fructe, legume şi cereale nu îi atribuie suficiente calorii adolescentului. Acest lucru poate împiedica creşterea.
Cei care adoptă un stil de alimentaţie vegetarian trebuie să aibă în vedere următoarele:
1. O digestie sănătoasă. Copii care consumă produse vegetariene au o digestie mai bună, chiar sănătoasă.
2. Un defict de fier. Partea proastă al unui meniu vegetarian este scăderea fierului din organism. În acest sens sunt indicate suplimente.
3. Proteine variate
Un alt beneficiu al alimentaţiei vegetariene este un procent considerabil de proteine. Proteinele din lactate sau din ouă nu sunt suficiente.
Cele mai multe proteine sunt prezente în soia, legume, nuci şi seminţe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu