blogger.com. Diete, Alimentatie sanatoasa, Retete mixuri-diiete sanatoase |Regimuri de slabire Alimentatie sanatoasa,reteta cum scap urgent de kg in plus-dieta !: Condimente naturale

Condimente naturale

Condimente-amestec de mirodenii 

Condimentul este o substanță a plantelor, al căror conținut natural de gust și miros aromatic, se folosesc în prepararea produselor alimentare de toate tipurile. Sarea, în acest sens, nu este un condiment.
 Condimentele se clasifică după natura, originea şi caracteristicile organoleptice în următoarele grupe:
- condimente naturale propriu-zise: flori, fructe, frunze, rizomi, seminţe, scoarţe ale unor plante condimentare. Se utilizează în stare proaspătă sau deshidratate (unele şi congelate - ex. pătrunjel, mărar, leuştean etc.) sau pot servi ca materie primă pentru extragerea unor substanţe condimentare;
- condimente acide;
- produse condimentare industriale (muştarul de masă, sosurile condimentare);
- uleiuri eterice şi oleo-rezine;
- condimente saline (sarea de bucătărie).



Tandoori Masala este un amestec de condimente
Ca orice masala indiana,adica un amestec rafinat de condimente orientale,tandoori masala este special creata pentru orice tip de mancare pregatita pe gratar.Fie ca este presarata direct pe carnea ce urmeaza sa fie fripta,fie ca se adauga in amestec cu iaurt si smantana,aceasta combinatie de condimente ofera o aroma puternica si robusta preparatelor. Specifice condimente variază oarecum de la o regiune la alta, dar de obicei includ Masala Garam, usturoi, ghimbir, ceapa, ardei iute, și poate include și alte condimente și aditivi.


Piperul Cayenne se obtine prin macinarea  fina a ardeilor iuti, gata uscati. Acesta are un gust tipic, usor afumat, amarui delicat. Intreaga aroma este bineinteles una foarte picanta. De aceasta are grija substanta naturala Capsaicin, care se regaseste in cantitate substantiala in ardeii iuti de culoarea focului dogoritor. Se stie despre aceasta substanta ca actioneaza asupra receptorilor de durere si de caldura ai pielii si ai mucoaselor. Odata cu  temperatura ridicata din corp se arde si o cantitate relativ mare de calorii, care in mod contrar, aveau grija sa formeze rezerve de grasimi.
Accelerează metabolismul
Iată şi alte întrebuinţări ale acestui produs natural:
- previne apariţia ulcerului, omorând bacteriile periculoase din stomac şi stimulând activitatea celulelor din aparatul digestiv;
- la iarnă îl puteţi folosi pentru a vă încălzi picioarele. Înainte de a pleca de acasă presăraţi piper roşu în încălţămintea pe care urmează să o purtaţi. Vă veţi simţi picioarele calde, indiferent de câte grade sub zero va arăta termometrul;
- accelerează metabolismul şi duce la pierderea de calorii, pentru că măreşte producerea de căldură de către organism, ceea ce se face prin ardere de calorii. Acest efect termogenic poate dura până la 20 de minute;
- gargara cu ceai de piper Cayenne va trata gâtul inflamat;
- poate fi utilizat cu succes în tratamentul extern al infecţiilor cu stafilococul auriu;
- creşte buna dispoziţie.
Suport pentru detoxifiere
Acest piper este un stimulent circulator cunoscut in toata lumea. Consumul lui creste pulsul limfatic si regleaza ritmurile digestive. Prin incalzirea corpului, procesul natural de detoxifiere este simplificat. Combinat cu suc de lamaie si miere, ceaiul de piper Cayenne este o bautura excelenta de detoxifiere a organismului.

Curry

 Curry este numele generic adoptat în Occident pentru a descrie o serie de mâncăruri elaborate cu un amestec de condimente, tipic bucătăriilor asiatice. Numele a fost popularizat de către coloniștii britanici din India și era utilizat pentru a descrie o serie de mâncăruri locale cu sos. Cuvântul curry deriva din “kari” însemnând “sos” în limba tamilă.   În funcţie de sortiment, ingredientele amestecului de curry, sunt frcutate, aromate sau iuţi.Gustul prafului de curry este dat de condimentele care îl compun dar şi de proporţia lor. Un praf de curry clasic conţine, pe lângă curcuma, ghimbir, nucsoara, chimion, piper, coriandru, piment şi/sau seminţe de schinduf 

 Amestec de condimente cajun
Unul dintre cele mai populare amestecuri de condimente din Statete Unite, mix-ul cajun provine şi poartă numele unui grup etnic american. Localizată în sudul statului Loiusiana, comunitatea cajun are origini franceze şi o bucătărie specifică, sintetizată în acest amestec de condimente folosit în special pentru fripturi şi cărnuri la grătar. Condimentul cajun este delicios si se pot folosi mai ales la mancarurile cu carne. Pentru preparare aveti nevoie de paprika, oregano, sare, usturoi, piper si boia de ardei iute.

Condimentul cajun se foloseste la condimentat carnea, popcornul, cartofii pai.
Ras-El-Hanout –amestec de mirodenii
 Ras-el-hanout este un amestec de mirodenii folosit în Orientul Mijlociu şi nordul Africii. Numele său înseamnă „cel mai bun din magazin” şi se referă la mixtura obţinută din cele mai bune mirodenii pe care un vânzător le poate oferi. De obicei, ras-el-hanout conţine cardamom, cuişoare, scorţişoară, boia, coriandru, chimion, nucşoară, coajă de nucşoară, sare, galangal, piper şi curcuma. Ras-el-hanout este cumva asemănător amestecului curry, un pic picant, cu o aromă florală şi robustă, dar lăsând loc şi unor miresme subtile. Este un amestec extrem de versatil, dar cea mai bună utilizare a sa este în tagine, cărora le dă culoare, aromă şi gust. Cu doar o jumătate de linguriţă de ras-el-hanout, o cană de orez se transformă într-o capodoperă.

Cu acest amestec, combinat cu puţin ulei, se poate freca orice fel de carne; se lasă astfel la marinat ceva timp, după care se prăjeşte, se frige sau se găteşte la cuptor.

Gyros- condiment si marinada greceasca pentru carne

Gyrosul este un preparat extrem de gustos si suculent, iar cu acest mix de condimente ii veti da un plus de aroma si gust. Amestecuri Condimente naturale pentru Porc Vita Pui Curcan.
Ierburi de Provence
Este un amestec de ierburi aromatice specific provinciei Provence din Franta. Contine rozmarin, busuioc, oregano, cimbru, maghiran, cimbrisor. Ierburi de Provence este un amestec de ierburi aromate specific bucatariei frantuzesti. Bucataria frantuzeasca este o bucatarie sofisticata si exclusivista, iar aroma acestui condiment, fina si parfumata, confirma acest fapt. Folositi Ierburile de Provence la carnea de pui, peste, legume sau supe.
Se foloseste la salate, fripturi si marinate, peste sau legume.

Un comentariu:

  1. Oamenii care caută să piardă în greutate ar trebui să încerce negru latte. Permiteți-mi să vă spun de ce. După ce l-ați folosit timp de o lună, greutatea pierdută nu se va întoarce în decurs de 12 luni. Urmați instrucțiunile scrise pe ambalaj. Prețul este ieftin. iar rezultatele sunt garantate. Este un produs natural de slăbire. Vizitați "https://www.blacklatteoficial.com
    "

    RăspundețiȘtergere