blogger.com. Diete, Alimentatie sanatoasa, Retete mixuri-diiete sanatoase |Regimuri de slabire Alimentatie sanatoasa,reteta cum scap urgent de kg in plus-dieta !: Cimbru si Patrunjel

Cimbru si Patrunjel

Cimbrul

  1. Cimbrul stimuleaza contractiile uterine si provoaca menstruatia.

             Pe langa obisnuitele ceapa, usturoi, marar, leustean si patrunjel cultivate in gradinile mioritice de cand lumea, tot mai multa cautare o au plantele aromatice considerate exotice de multi dintre noi.
             Este adevarat ca in magazine si in superkmarketuri gasim la orice ora din an tot felul de condimente, plante aromatice uscate si tocmai bune pentru a fi folosite in prepararea mancarurilor. Insa, asa cum stim deja, orice planta cultivata in stare proaspata contine mult mai multe vitamine si microelemente, fiind si mult mai sanatoasa. Mai ales ca majoritatea plantelor aromate sunt mai mult decat simple condimente pentru imbunatatirea gustului mancarii, multe dintre ele pot fi folosite in diverse tratamente naturiste.
            Cimbrul si busuiocul se pastreaza mai bine uscate. Pe principiul ca este mai bine sa pregatesti cu mana ta, pentru ca stii ce mananci, te sfatuiesc sa cumperi si sa usuci in casa cimbrul si busuiocul pentru iarna. Cele cumparate din piata sunt mult mai aromate decat cele din pliculete de la supermarket. Freaca intre palme buchetelul de cimbru uscat deasupra unei hartii curate. O sa rezulte cel mai aromat si mai fin cimbru uscat, bun si pentru fripturi, si pentru mancaruri. Procedeaza la fel cu busuiocul.  Pune deoparte si seminte de marar, foarte potrivite pentru mancarurile cu varza, sarmale si tocanite. 
Rozmarinul este o alta planta care se poate pastra uscata.
In principiu, toate plantele aromatice se pot usca, macina si pastra in borcane.
Folosind aceasta metoda, poti prepara singura amestecuri aromate, fie pentru fripturi, fie pentru ciorbe si mancaruri.
 Cea mai buna combinatie pentru fripturi este un amestec de cimbru, rozmarin si patrunjel uscat, la care adaugi sau nu pudra de boia (dulce sau picanta);
Pentu mancaruri, iti recomand un amestec de leustean, telina si patrunjel cu sau fara marar (frunze sau seminte).
Patrunjelul: Iti trebuie un ghiveci larg. Semintele le cumperi de la supermarket sau de la florarie. Ca sa creasca frumos, are nevoie de lumina si o temperatura constanta intre 20-25 de grade. Nu trebuie udat in exces. Imediat ce ai plantat semintele, acopera ghiveciul cu o folie de plastic gaurita, pe care o dai la o parte doar dupa ce plantutele au rasarit. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu