blogger.com. Diete, Alimentatie sanatoasa, Retete mixuri-diiete sanatoase |Regimuri de slabire Alimentatie sanatoasa,reteta cum scap urgent de kg in plus-dieta !: Scortisoara

Scortisoara


Stimuleaza memoria si ajuta la slabit

Scortisoara măcinată, sub formă de baton sau ca ulei esenţial, stimuleaza memoria, incetineste caderea parului şi ne ajuta sa scapam de kilogramele in plus. Fiind unul din alimentele cele mai bogate in antioxidanti ne mentine tineretea si combate stresul. Recent s-a descoperit ca scortisoara echilibrează glicemia, stimulând insulina şi joaca şi un rol important în prevenirea diabetului.     
Scortisoara stimuleaza memoria
Inafara de respiratia proaspata si gustul placut, guma de mestecat cu aroma de scortisoara are si un beneficiu mai putin cunoscut: stimuleaza memoria.
Conform unui studiu recent realizat de cercetatorii de la Universitatea Wheeling Jesuit din Statele Unite, persoanele care au mestecat guma cu aroma de scortisoara au avut rezultate mai bune la testele de memorie decat cei care au mestecat guma cu alta aroma sau nu au folosit deloc guma. 




Scorţişoara este un condiment obţinut din scoarţa unor copaci care sunt tot timpul verzi, numiţi Cassia, iar scorţişoara are întrebuinţări culinare şi medicinale. Iar când vine vorba de silueta ta, dieta cu scorţişoară poate fi un punct de plecare pentru a topi peste 3 kilograme în doar o săptămână.
Scorţişoara nu topeşte în mod direct grăsimea de pe corp sau din ţesuturi, ci mai degrabă reglează concentraţia de glucoză din sânge şi nivelul insulinei, iar în acest fel îţi ajută corpul să susţină procesul de topire a grăsimilor.
Citeşte şi Află cum poţi slăbi 2 kilograme într-o singură zi
Utilizarea scorţişoarei este recomandată nu doar în dieta cu scorţişoară, ci are şi alte beneficii pentru sănătate. Scorţişoara îmbunătăţeşte digestia, reduce pofta de zahăr (sau pofta de ceva dulce, cum se spune în limbajul curent), ţine sub control diabetul, ameliorează senzaţia de greaţă, balonarea şi diareea.
Beneficiile pe care le are scorţişoara
       Un studiu publicat în "Journal of the International Society of Sports Nutrition" a arătat câteva informaţii semnificative despre reducerea grăsimii corporale în cazul pacienţilor pre-diabetici care au luat 500 mg pe zi (jumătate de linguriţă) de scorţişoară dizolvată în apă, timp de 12 săptămâni.
Pe lângă faptul că îmbunătăţeşte compoziţia chimică a organismului, beneficiile pe care le-au avut pacienţii s-au reflectat şi asupra reducerii tensiunii arteriale sistolice şi reducerii glicemiei, indicând faptul că scorţişoara poate să scadp riscurile asociate cu bolile cardiovasculare şi cu diabetul.
În cadrul unui studiu publicat în revista "American Journal of Clinical Nutrition", cercetătorii au observat că un consum de 3 grame (aproximativ o linguriţă şi jumătate) de scorţişoară pe zi a dus la o îmbunătăţire în ceea ce priveşte funcţiile insulinei.  
Atenţie, scorţişoara te poate ajuta să reduci excesul ponderal, dar nu poate fi un înlocuitor total pentru un stil de viaţă sănătos, aşa cum sunt o dietă adecvată şi exerciţiile fizice regulate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu