blogger.com. Diete, Alimentatie sanatoasa, Retete mixuri-diiete sanatoase |Regimuri de slabire Alimentatie sanatoasa,reteta cum scap urgent de kg in plus-dieta !: Diieta sanatoasa

Diieta sanatoasa

Alimentatie sanatoasa

           Dieta sanatoasa este cea mai usoara cale de a iti proteja sanatatea pe termen lung. Iata care sunt avantajele unei alimentatii sanatoase:
Iti ofera necesarul de nutrienti, asa incat organismul tau sa nu sufere de pe urma lipsei unei anumite substante.Previne si trateaza anumite boli, precum cancerul si bolile cardiovasculare. De asemenea usureaza simptomele unor boli precum diabetul si hipertensiunea.
Diieta



          Alimentatiareprezinta domeniul in care se fac cele mai grave erori. Daca alimentele care nu se potrivesc se consuma impreuna, se produce pentru o scurta durata o dereglare digestiva, in primul rand balonare, apoi o marire a organelor digestive. Alimentele cu calorii negative sunt cele consumatoare de grasimi. In cea mai mare parte sunt reprezentate de legume, fructe si condimente si sunt bogate in saruri minerale, vitamine, contin putine proteine si hidrati de carbon, iar procentul lor caloric va fi de 90 de calorii la 100 de grame.

        O greseala pe care foarte multi oameni o fac este neglijarea micului dejun. Ne grabim, preferam sa dormim o jumatate de ora in plus, nu putem manca imediat ce ne trezim, astfel ca “uitam” sa luam micul dejun inainte sa plecam spre serviciu sau spre scoala. Dimineata, cand in mod normal ar trebui sa luam micul dejun corpul nostru tocmai a trecut printr-o perioada destul de lunga de infometare. Daca nu isi primeste “combustibilul” la trezire, glicemia scade foarte mult, ceea ce inseamna ca in cateva ore vom simti o pofta de ceva dulce pe care nu o vom putea ignora. In drum spre serviciu, multi oameni se opresc la patiserie si cumpara o gogoasa plina de grasimi saturate si zahar rafinat, cand ar fi putut foarte bine sa manance acasa un bol de lapte cu cereale.
Daca rezistam impulsului si renuntam la acea gogoasa mancata pe fuga, masa de pranz va fi mult mai mare si mai consistenta pentru ca si foamea este mai mare. Mesele bogate si “grele” luate dupa perioade lungi de infometare pot sa provoace ulcer si indigestie.
In plus, copiii care nu mananca dimineata au rezultate mai slabe la scoala si in timp, tind sa asimileze mai greu cunostintele noi, deoarece creierul lor nu primeste energia de care are nevoie pentru a functiona normal.
         O alta mare greseala este aceea de a ne chinui ficatul cu tot felul de substante pe care el le proceseaza greu si de care corpul nostru nu are nevoie. Colorantii si conservantii din mancare il fac sa lucreze in plus pentru a elimina toxinele. La fel se intampla si cu alcoolul. De fapt ficatul nostru este o mica minune, caci indeplineste mai multe functii decat oricare alt organ intern si se poate regenera de la sine in caz de nevoie. Dar asta nu insemana ca trebuie sa-i testam rezistenta in fiecare zi. Pentru a-l proteja trebuie sa renuntam la grasimile saturate, la alcool si la medicamentele care nu sunt indispenabile. Suplimentele pentru slabit, de exemplu, sunt o povara in plus pentru ficatul nostru care trebuie sa le descompuna. Daca el lucreaza incet sau este slabit, unul din ezultate este acumularea de kilograme in plus, ceea ce ne va face sa luam si mai multe suplimente – un cerc vicios.    

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu